Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O NAČINU IZDAVANJA, VOĐENJA EVIDENCIJA, IZGLEDU I NAČINU POSTAVLJANJA NALEPNICE ZA LAKA ELEKTRIČNA VOZILA: Električni trotineti od 15. juna 2024. godine u saobraćaju samo uz nalepnicu


Električni trotineti, propisom definisani kao laka električna vozila, u Srbiji se od 15. juna neće moći koristiti u saobraćaju bez nalepnice u skladu sa Pravilnikom o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila ("Sl. glasnik RS", br. 16/2024 - dalje: Pravilnik) koji je u primeni od 5. aprila ove godine.

Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ("Sl. glasnik RS", br. 76/2023), 1. marta donet je Pravilnik.

Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je na svom sajtu detalje i proceduru pribavljanja nalepnice koju vlasnici trotineta treba da pribave.

Izdavanje i postavljanje nalepnice ne bi trebalo da traje duže od 30 minuta, ali je potrebno dovesti trotinet na predajno mesto, kako bi ga operater pregledao i zalepio nalepnicu.

Na sajtu Agencije objavljen je i spisak ukupno 152 prijemna mesta u celoj Srbiji na kojima je moguće podneti zahtev za izdavanje i postavljanje nalepnica za električne trotinete.

Nakon 15. juna u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo trotineti na kojima je postavljena nalepnica u skladu sa odredbama Pravilnika, navodi Agencija.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt RTV, 10.06.2024.
Naslov: Redakcija