Zastava Bosne i Hercegovine

DOSTUPNI NOVI DIGITALNI SERVISI ZA IZDAVANJE DOZVOLA U OBLASTI ENERGETIKE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE


U Srbiji, kao deo eUprave, počinju sa radom novi digitalni servisi, odnosno 27 usluga iz nadležnosti Ministarstva rudarstva i energetike, pre svega iz oblasti obnovljivih izvora energije, koji će privrednicima omogućiti i efikasnije dobijanje neophodnih dozvola i saglasnosti u oblasti energetike i zaštite životne sredine, objavilo je to ministarstvo.

Promociji novih digitalnih servisa prisustvovale su ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i predsednica EBRD-a Odil Reno-Baso.

- Sprovođenjem aukcija za tržišne premije iz OIE pokazali smo da možemo da sprovedemo kompleksne postupke potpuno digitalizovano i transparentno, ali je jednako važno da to primenimo i na druge procedure koju su važne za privredu i investitore - naglasila je ministarka.

Ona je ukazala na to da će digitalizacija omogućiti brzu komunikaciju sa državnim organima i da se više neće čekati po nekoliko dana, a ponekad i nedelja, na uručenje dopisa i podnesaka, već će se to obavljati automatski.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Izvor: Vebsajt eKapija, 10.07.2024.
Naslov: Redakcija