Zastava Bosne i Hercegovine

OBAVEZA VOĐENJA POGONSKOG KNJIGOVODSTVA I EVIDENTIRANJE POSLOVNIH PROMENA U KLASI 9: Paragraf organizuje vebinar 18. juna 2024. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 18. juna 2024. godine, vebinar na temu “Obaveza vođenja pogonskog knjigovodstva i evidentiranje poslovnih promena u klasi 9”.

Na vebinaru će biti prezentovan zakonski okvir vođenja pogonskog knjigovodstva, kao i ciljevi obračuna troškova i učinaka.

Biće prezentovane vrste obračuna troškova: stvarni troškovi, standardni troškovi i standardno-varijabilni troškovi, kroz praktične primere iz prakse.

Bićete u mogućnosti da razumete i vodite evidenciju pogonskog obračuna kroz primenjivu/izabranu vrstu obračuna troškova na konkretnu proizvodnju u zavisnosti od potreba menadžmenta i njihovih zahteva, a sve u skladu sa važećom zakonskom regulativom.

Vebinar je namenjen pre svega pravnim licima i preduzetnicima čija je pretežna delatnost proizvodnja proizvoda i usluga kao i knjigovodstvenim agencijama koje za klijente imaju proizvodna pravna lica i preduzetnike.

Teme vebinara:

  • Uslovljenost obračuna troškova i učinaka zakonskom regulativom
  • Ciljevi obračuna troškova i učinaka
  • Vrste obračuna troškova i učinaka
  • Knjiženje poslovnih promena u klasi 9

Predavači:

  • Doc. Dr Marina Protić - odgovorni urednik stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”
  • Biljana Mihajlović - viši urednik stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”
  • Vesna Ljubičić - odgovorni urednik stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Obaveza vođenja pogonskog knjigovodstva i evidentiranje poslovnih promena u klasi 9


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 15.05.2024.