Zastava Bosne i Hercegovine

PRAKTIČNE SMERNICE ZA USPEŠNO VOĐENJE POSTUPKA JAVNE I IZUZETE NABAVKE I DODELU UGOVORA: Paragraf organizuje vebinar 16. oktobra 2024. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 16. oktobra 2024. godine, vebinar na temu “Praktične smernice za uspešno vođenje postupka javne i izuzete nabavke i dodelu ugovora”.

Na vebinaru će biti prikazane obaveze naručilaca prema Zakonu o javnim nabavkama ("Sl. glasnik RS", br. 91/2019 i 92/2023) i podzakonskim aktima, u pogledu pokretanja postupka, obaveza i mogućnosti za učesnike u postupku javne nabavke, sastavljanja konkursne dokumentacije i njenim izmenama, obezbeđivanja konkurencije, stručne ocene pristiglih ponuda i dodele ugovora, odnosno izdavanja narudžbenica.

Poseban deo vebinara biće posvećen pitanjima o novom načinu izveštavanja o zaključenim ugovorima i izdatim narudžbenicama na Portalu javnih nabavki.

Predavanja su instruktivna, koncipirana prema potrebama naručilaca i privrednih subjekata koji konkurišu u postupcima, sa navođenjem praktičnih primera iz prakse, čime se učesnicima obezbeđuje upoznavanje sa svim pravilima sprovođenju postupaka javnih nabavki.

Kontakt sa kompetentnim predavačima kroz mogućnost postavljanja pitanja pre i tokom predavanja, učesnicima obezbeđuje priliku da razreše sve nedoumice koje imaju u vezi sa temama vebinara, i saznaju koje su obaveze i mogućnosti u narednim postupcima javnih nabavki prema važećim propisima.

Vebinar je namenjen službenicima za javne nabavke, pravnicima, ekonomistima i ostalim zaposlenima kod naručilaca koji rade poslove javnih nabavki, kao i zaposlenima kod privrednih subjekata - pravnih lica i preduzetnika učesnika u postupcima javnih nabavki, koji žele da se dodatno usavrše za obavljanje svojih poslova na praćenju objavljenih tendera, pripremi i podnošenju ponude.

Učesnici vebinara imaće priliku da svoje znanje unaprede u skladu sa odredbama važećih propisa i stavovima zauzetim u praksi nadležnih organa iz oblasti javnih nabavki.

Teme vebinara:

  • Akti, rokovi, oglasi i objavljivanje u postupcima javnih i izuzetih nabavki
  • Konkursna dokumentacija - bitni elementi i izmene u toku roka za podnošenje ponuda
  • Načini obezbeđivanja konkurencije u izuzetim nabavkama
  • Stručna ocena ponuda i dodela ugovora
  • Evidentiranje ugovora i narudžbenica na Portalu javnih nabavki

Predavači:

  • Branimir Blagojević - advokat
  • Dragana Đinđić - odgovorni urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravo u javnom sektoru"

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Praktične smernice za uspešno vođenje postupka javne i izuzete nabavke i dodelu ugovora“.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 19.09.2024.