Zastava Bosne i Hercegovine

NEOPHODNE IZMENE U OBLASTI PORODIČNOG PRAVA


Upravni odbor Udruženja pravnika Srbije (UPS) ocenio je da dva masovna ubistva u našoj zemlji predstavljaju po svojim posledicama – nacionalnu tragediju i smatra neophodnim da pruži svoj doprinos kako bi teška situacija u kojoj se našlo naše društvo što pre postala prošlost.

Ostvarivanje tog cilja podrazumeva značajne promene u mnogim oblastima, a pre svega u sferi prava. Od pravnika se očekuje da se angažuju na unapređivanju čitavog našeg pravnog poretka. Potreban nam je pravni sistem, koji će, posle svega što nam se događalo u poslednjih 30 godina, građanima obezbediti odgovarajuću zakonsku regulativu, znatno efikasnije pravosuđe od postojećeg i kvalitetniju upravu – navodi se u saopštenju.

Udruženje pravnika Srbije spremno je da pokrene razne aktivnosti, kao i da se uključi u one koje su već započeli drugi, kako bismo zajedno poboljšali naš pravni sistem, dali veći značaj prevenciji i podstakli individualnu i kolektivnu odgovornost, saopštio je Upravni odbor UPS.

Na nama pravnicima leži moralna dužnost da se borimo za poštovanje pravne etike i za pravedno pravo – navode pravnici.

Članovi Udruženja pravnika Srbije intenzivnije će raditi na ostvarivanju programskih aktivnosti, a među njima je i nastavak rada na nacrtu kodifikacije građanskog, porodičnog, naslednog i obligacionog prava. Posebno će biti razmotrena nova i drugačija rešenja u oblasti porodičnih odnosa.

Udruženje u junu organizuje i stručni skup o aktuelnim pitanjima savremenog zakonodavstva i pravosuđa, gde će biti reči o značajnim izmenama i novinama u raznim oblastima, a najviše u porodičnom pravu.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Politika, Aleksandra Petrović, 22.05.2023.
Naslov: Redakcija