Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI IZMENE KRIVIČNOG ZAKONIKA, ZAKONIKA O KRIVIČNOM POSTUPKU I ZAKONA O PRAVOSUDNOJ AKADEMIJI


Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović istakla je, u razgovoru sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom, da je u poslednjih nekoliko godina ostvaren izuzetan uspeh u oblasti reforme pravosuđa i to kroz izmene Ustava, usvajanje novog seta pravosudnih zakona i velikog broja podzakonskih akata.

Popović je upoznala sagovornika sa normativnim aktivnostima tog ministarstva, koje se odnose na izmene Krivičnog zakonika i Zakonika o krivičnom postupku, kao i na planirani rad na Zakonu o Pravosudnoj akademiji.

Ona je naglasila da će Ministarstvo pravde nastaviti da istom dinamikom sprovodi i sve ostale planirane aktivnosti, dodavši da će, imajući u vidu značaj zaštite osetljivih kategorija građana, u narednom periodu posebna pažnja biti usmerena na dalje jačanje normativnog okvira koji se odnosi na sprečavanje i borbu protiv nasilja u porodici.

Ministarka je izrazila zahvalnost na podršci Misije OEBS u jačanju kapaciteta pravosudnih organa Srbije i u sprovođenju aktivnosti usmerenih na ostvarivanje prava žrtava i svedoka krivičnih dela.

Tokom sastanka je posebno istaknut značaj službi za podršku tim licima, koje su uspostavljene pri višim sudovima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Novom Pazaru.


Izvor: Vebsajt Vlade, 24.07.2024.
Naslov: Redakcija