Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NOVI SISTEM FISKALIZACIJE I PORESKE I RAČUNOVODSTVENE AKTUELNOSTI VEZANE ZA KRAJ POSLOVNE GODINE: Paragraf organizuje besplatni vebinar 30. novembra 2021. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 30. novembra 2021. godine, besplatni vebinar na temu “NOVI SISTEM FISKALIZACIJE I PORESKE I RAČUNOVODSTVENE AKTUELNOSTI VEZANE ZA KRAJ POSLOVNE GODINE”.

Kompanija Paragraf i redakcija časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor” tradicionalno organizuju vebinar vezano za poreske i računovodstvene teme koje svoju aktuelnost dobijaju krajem poslovne godine.

Ovog puta smo se opredelili da centralno mesto na vebinaru zauzme novi sistem fiskalizacije, budući da je to trenutno najaktuelnija tema.

Pored toga, na vebinaru ćemo pričati i o novinama u računovodstvenim propisima, kao i o aktuelnim poreskim temama.

Novi sistem fiskalizacije donosi veliki broj novina i suštinski predstavlja potpuno novi sistem u odnosu na postojeći. Na vebinaru ćete moći da čujete odgovore na najčešća pitanja koja se u vezi sa fiskalizacijom postavljaju u praksi.

Pored toga, učesnici će moći da se informišu i o najvažnijim novinama vezanim za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za 2021. godinu.

Nova pravila o PDV tretmanu ambalaže počinju sa primenom od 1. januara 2022. godine, pa je bitno da se obveznici na vreme pripreme i podsete novina koje ta nova pravila donose.

Na kraju, važno je i podsetiti se poreskih propisa koji se primenjuju krajem svake poslovne godine (manjak i rashod dobara, ispravka srazmernog poreskog odbitka itd.)

Vebinar je namenjen računovođama, finansijskim direktorima, poreskim savetnicima, kao i svim drugim licima koja u svom poslovanju primenjuju propise o fiskalizaciji, kao i poreske i računovodstvene propise.

Teme vebinara:

  • Izmene i dopune Pravilnika iz oblasti fiskalizacije i odgovori na najčešća pitanja i nedoumice u vezi sa novim sistemom fiskalizacije
  • Novi način sastavljanja i dostavljanja finansijskih izvestaja za 2021 - najznačajnije novine
  • PDV tretman povratne ambalaže -primena novih pravila od 1. januara 2022. godine
  • Vrednosni vaučeri
  • Poreski tretman izdataka za reklamu i reprezentaciju
  • Manjak i rashod dobara iz ugla PDV
  • Ispravka srazmernog poreskog odbitka
  • Ostale poreske aktuelnosti

Predavači:

  • Aleksandar Milanović - glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor"
  • Olica Pješčić - pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor"
  • Ana Đorđević - odgovorni urednik – koordinator stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor"
  • Dr Marina Protić - odgovorni urednik za računovodstvo i reviziju stručnog časopisa "Poresko-računovodstveni instruktor"

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “NOVI SISTEM FISKALIZACIJE I PORESKE I RAČUNOVODSTVENE AKTUELNOSTI VEZANE ZA KRAJ POSLOVNE GODINE“.

Izvor: Redakcija, 27.10.2021.