Zastava Bosne i Hercegovine

PARAGRAFOV ADUT ZA FINIŠ TRKE SA E-FAKTURAMA


Važeći Zakon o elektronskom fakturisanju ("Sl. glasnik RS", br. 44/2021 i 129/2021) nalaže da celokupna privreda i javni sektor imaju obavezu da u svom poslovanju koriste elektronske fakture.

Od 1.5.2022. subjekti privatnog sektora u obavezi su da izdaju e-fakture subjektima javnog sektora, dok subjekti javnog sektora imaju obavezu da prime i čuvaju takvu fakturu, kao i da drugim subjektima javnog sektora izdaju e-fakture.

Od 1.7.2022. subjekti javnog sektora su u obavezi da izdaju e-fakture subjektima privatnog sektora. Od istog datuma subjekti privatnog sektora su u obavezi da prime i čuvaju e-fakture iz oba sektora.

Od 1.1.2023. počinje puna primena odredaba zakona koje se odnose na obavezu izdavanja i čuvanja e-faktura u transakcijama u privredi.

Prelazak na e-Fakture nije lak, ali je lakše kada vas kroz proces vodi Paragraf - domaća kompanija sa 200 zaposlenih, koja preko 26 godina pomaže privredi i javnom sektoru da posluju u skladu sa propisima Republike Srbije.

Za Vas smo pripremili novu internet stranicu putem koje se može informisati o svim aktuelnostima u vezi elektronskog fakturisanja. Na jednom mestu dostupne su informacije o edukacijama, vebinarima, nedoumicama, pitanja i odgovori, uputstva… Dostupan je i Kancelarko - program za elektronsko fakturisanje.

Posetite našu stranicu i budite u toku sa svim novinama u vezi elektronskih faktura.

Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 17.11.2022.